Munkatársak

Kara Judit ruhatervező

Tisztelt Hölgyem, Uram!

Engedje meg, hogy röviden bemutatkozzam Önnek.

Kara Judit vagyok, férfiruha-tervező. 1994-ben végeztem ruhaipari technikusként.

Első önálló kiállításom 2002. február 15-én nyílt meg a Karinthy Frigyes Általános Művelődési Központban, 2002 tavasz - nyár férfiruha kollekció "Fénytörés a textilen" címmel.

A kollekcióm inspirációi a magyar népviseletek és a honfoglalás kori viseletek voltak, melyeket több éve már tanulmányozom. Azt hiszem, hogy ezt a témakört soha nem lehet eléggé megismerni és tudni. A sokrétű szabásvonalak és anyaghasználatok ebben a kollekcióban tisztultak le bennem. Mivel a textília szeretete számomra a legfontosabb, ezért a ruhák tervezésében a textíliák minősége volt a mérvadó. A matt és a fényes anyagok váltakoznak egy öltözéken belül.
A kiállítás megnyitását divatbemutató gazdagította. A bemutatón társkiállító (női ruhák) Udvarhelyi Gyöngyvér iparművész volt. Az eseményről Török György fotóművész (Chromogenic Arts Kft.) készített gazdag fotóanyagot, amelyből egy kis ízelítő meg is tekinthető: képek a rendezvényről.

2002.aprilis 12-14.
Gödöllő, Szent István Egyetem, Tavaszi Szél 2002: "Fiatal Magyar Tudományos Kutatók és Doktoranduszok VI. Világtalálkozója" rendezvényen, Fenntartható fejlődés - "TERMÉSZETESEN" című kiállításon vettem részt kollekcióm egy részével.

Célok és törekvések: Az alkotó kreatív férfit öltöztetni a XXI. században:
 

  • Anyagok a természetből
  • Alap: "a MINŐSÉG"
  • Hagyományőrzés
Ruháimmal bensőséges kapcsolatban állok, mivel a ruhák tervezésével és elkészítésével mindig valami titkot adok ki magamból. Úgy gondolom, hogy a férfiak a kényelmes és szellős ruhákat szeretik többnyire hordani, amiben még jól is érzik magukat. Ezért is dolgozom mindig természetes alapanyagokból, mint a len, pamut, hernyóselyem.

Ruháimat konfekcióméretben készítem, de igény szerint méretre készítéssel is foglalkozom.

Közeli terveim között szerepel, hogy ruháimat széles körben ismerjék meg, de maradjon meg a kisszériás kollekciónál.
Ezen rövid bemutatkozás és a szakmai tevékenységem ismertetése után, azzal a szándékkal keresem meg Önt, hogy együttműködű partnereket felkutatva:
 

  • kollekciómat rendelkezésre bocsássam rendelés céljából,
  • egyéb szakmai együttműködésekben is nyitott vagyok (pl. ruházati termékek műszaki leírásának elkészítése; modellrajz alapján alap- és középméretű szabásminta készítése, női-férfi egyaránt)
  • igényre szabottan férfiruha tervezése.

 
Amennyiben felkeltettem érdeklődését,
várom a jelentkezést:      
 

tel.: 06-20 / 258-0489
e-mail: karabogaz@freemail.hu
postacím: 1162 Budapest, Kendermag utca 22.

További képek megtalálhatók a terasz.hu weboldalon.

Üdvözlettel:  Kara Judit

<<< visszaCopyright © 2004 - 2011 Estrella Modell Management, Készítette: ZETEC-Expert Kft.